HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT/PROCESSZOR

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ/FEJHALLGATÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR, CD, DVD

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA

EGYÉB TERMÉKEK

ZENESZ KONYHA

MULTIMÉDIA

HÁZTARTÁSI KÉSZÜLÉKEK

KERT - MŰHELY



A FÓRUM legfrissebb témái

Offtopic

2020. szeptember 22

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2020. szeptember 22

Jónás Tamás (instrume

2020. szeptember 22

***YAMAHA billentyűsök

2020. szeptember 22

Gitáreffektek

2020. szeptember 22

FÓRUM MŰKÖDÉS DOLGOK

2020. szeptember 21

Vizelde

2020. szeptember 21

Csöves Gitárerősítő

2020. szeptember 20

***FENDER***

2020. szeptember 19

Akusztikus gitárok

2020. szeptember 19

***EPIPHONE*** GI

2020. szeptember 18

Barkács

2020. szeptember 18

Zenekar alapítás

2020. szeptember 15

Zenészeket, zenekart ke

2020. szeptember 15

. : PRÓBATERMEK : .

2020. szeptember 14

Stúdiófelvétel

2020. szeptember 11

Mákosamp és válogatott f

2020. szeptember 11

***GIBSON***

2020. szeptember 11

ELEKTROMOS DOBOK

2020. szeptember 10

...Bassmanok...

2020. szeptember 08

GITÁRLÁDÁK

2020. szeptember 07

Csöves Linkek

2020. szeptember 07

Z e n é s z V I C C E K

2020. szeptember 07

?Hangszórót ?Ládába

2020. szeptember 06

*MARSHALL.hu KLUB *

2020. szeptember 04

***JACKSON***

2020. szeptember 04

***Squier***

2020. szeptember 04

PRS

2020. szeptember 02

Zenész Konyha (Zenészek

2020. szeptember 02

***IBANEZ***

2020. szeptember 01




HANGMESTER.HU AKCIÓ
50% BLACK FRIDAY
Play Cabaret (Bb/Eb instruments & Piano)
0571510183

50% BLACK FRIDAY
Play Cabaret (Bb/Eb instruments & Piano)


Akciós ár:
3 686 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
50% BLACK FRIDAY
Gumis mappa, kottamintás AGF1037
AGF1037

50% BLACK FRIDAY
Gumis mappa, kottamintás AGF1037


Akciós ár:
680 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
50% BLACK FRIDAY
Play Romantic Germany (piano)
0571510698

50% BLACK FRIDAY
Play Romantic Germany (piano)


Akciós ár:
4 305 Ft



hangszermagazin.hu

Nagy Kriszta, látássérült énekesnő - A HANGMESTER.HU Tehetséggondozó program pártfogoltja
2020. május 06.





hangszermagazin.hu

Dalszövegértelmező Pályázat Iskolásoknak - Bejelentés: Költészet Napja
2020. április 13.







Legfrissebb használt hangszerek:
Line6
54 990 Ft
Epiphone
120 000 Ft
Acoustic
300 000 Ft

40 000 Ft
AKG
20 000 Ft
GENELEC
549 000 Ft
ROSS
20 000 Ft
Harley Benton
50 000 Ft
BOSS
115 000 Ft
YAMAHA
20 000 Ft
Dean Markley
11 000 Ft
Line6
70 000 Ft

Zenész Konyha (Zenészek kedvenc eledelei)
Kisérleti topic: Kedvenc receptjeitek, vagy ismert zenészek kedvenc receptjeinek helye legyen ez..

Ahhoz hogy hozzászólhass a témához, előbb be kell jelentkezned!

Témák


billygibbons 2020-09-02 15:25 |  #1936
Első mondathoz, mármint pulykából.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1935)

billygibbons 2020-09-02 15:24 |  #1935
Rántotthúst igaz nem, de legutóbb gyros-t készítettem, hogy fogyjon az is el, nem volt rossz.
De, ami a pulykahússal kapcsolatosan egyből eszembe vág, hogy régebben még gulyáslevest!! is ettem belőle, és elég finom volt.
A tökfőzeléket pont most fogyasztottam...már éhes is vagyok.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1934)

cukilali55 2020-09-02 11:20 |  #1934
Nekem kimondottan nem jönnek be a szárnyasokból készült felvágottak, virslik.Ahogy a pulykahúsból készített rántott hús sem.Érdekes, mert a csirkéből készítetteket szeretem, kivéve a mellehúsát.Első helyen a rántott csirke farhátat!
Egyébként, mivel a mama szereti, de saját magának nem készít, egy próbát megérne, hogy elkészítse Arion tesóm tökfözelék receptjét.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1933)

billygibbons 2020-09-02 09:18 |  #1933
Virslivel kapcsolatban, múltkor jól meglepődtem, mikor bedobtam egy vákumcsomagoltat, aztán kiderült, hogy baromfi pálcika.
Igazad van, nagyon meg kell nézni, mit veszel.
A csalódottságodat megértem, bátyám.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1932)

cukilali55 2020-09-01 16:46 |  #1932
Szavakba nem önthető, égi manna volt.Kövezzetek meg, a gyulai lókolbásznál kevés finomabbat ettem.Hogy némileg csökkentsem az Aldi hentesárujára tett nem túl hízelgő véleményem, van nálul úgynevezett "csemege szalámi".Általában ahogy a gyulait egy dobozban összekeverik a csabaival, úgy ennél is a pultban levő dobozban zömmel csemege paprikás szalámi van.Jól át kell túrni, tapasztalatom szerint minden ötödik, hatodik paprikásra jut egy csemege.Nos ez a téliszalámi minőségben, ízben egyenrangú , sőt inkább felülmúlja a pick, vagy a hertz "márkás" szalámikat.A rákócit meg össze sem lehet hasonlítani vele.Árban meg a fele, harmada.
Nos, ha már így beszélünk róla, a mi gyermekkorunkban max. három féle virsli volt.De mindegyik zseniálisan finom!Ma meg, a halperes, vagy wiesbaueres bécsi virsli a minőség, jó drágán.A lidlnek, és a spárnak van még elfogadható áron megfizethető virslije.Van egy babati elnevezésű húsüzem, annak vannak finom főzőkolbász termékei.
Épp akkor írtad a turisztikai ajánlatod, mikor még mélyen bennem volt a csalódottság a nagy múlttal rendelkező üzemmel kapcsolatban.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1930)

billygibbons 2020-09-01 09:32 |  #1931
Viszont, egyik ismerősöm szokott szarvaskolbasszal kínálni, jó régen ettem már, azt nagyon elfogyasztanám.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1930)

billygibbons 2020-09-01 09:30 |  #1930
Nyugi, Lali bácsi! Nem ér ennyit az ideged!
Én azt sem tudom koromnál fogva, milyen volt régen sajnos...mi is inkább a házit pusztítjuk. Mindenesetre, a gyűjtemény érdekes, érdemes megtekinteni.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1929)

cukilali55 2020-08-31 17:20 |  #1929
Most mérges vagyok rájuk! Eddig elfogadható áron lehetett kapni az Aldiban gyulait.Pár hónapja döbbenten vettem tudomásul, hogy sem színre, sem ízre, sem állagra nem stimmel a kolbász.Enyhén szólva is egy rakás szar!A spár helyi üzletében meg nyögdíjból megfizethetetlen!Így maradok a maszek húsfeldolgozó házi húsosánál.
Remélem a fordulatos történelmükbe bekerül ez is, hogy alábbadták a minőséget.Az biztos, hogy általam vesztettek egy "rajongó" fogyasztót.Tényleg baxák meg......
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1927)

billygibbons 2020-08-31 13:52 |  #1928
Képet szerettem volna feltölteni, de elveszett...
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1927)

billygibbons 2020-08-31 13:50 |  #1927
Talán témába vág....
Tegnap a Gyulán, a Kolbászmúzeumban jártunk.Szakszerű és információdús tárlatvezetésben volt részünk. Örömteli, hogy a sok viszontagságos év után,a továbbiakban is van húsüzeme a városnak. A város húsiparáról akár hollywoody filmet is lehetne forgatni, olyannyira fordulatos a története... Mindenkinek ajánlom az intézmény meglátogatását, nagyon szívélyesen fogadtak bennünket.

cukilali55 2020-08-28 11:10 |  #1925
Lájkollak Bátyám!Ennek ellenére már nem tökölődök vele.Ezt, és a plutykát száműsztem az étlapomról.
Köszönöm szépen a többi fogyasztó nevében is a hasznos receptet.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1924)

arion 2020-08-27 19:45 |  #1924
Gyerekkoromban gyűlöltem a tököt. Mostanában a kedvencem, csak máshogy elkészítve, mint akkoriban. Nem gyalulom, hanem felkockázom a meghámozott, fiatal, kis tököt belsejével együtt. Vajon pirítom a rengeteg hagymát, rá a tök, tejszín, tejfel, só, szerecsendió, kapor. Nem kell péppé főzni. Hozzá egy tükörtojás, vagy fasírt, vagy egy szelet frissen főtt, füstölt tarja, felséges, meglepne, ha háhynál tőle - bár tőled az is kitelik :)
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1923)

cukilali55 2020-08-26 08:04 |  #1923
Én a tökfőzelékkel vagyok így.Ráadásul meg sem eszem, mert ténylegesen hánynék.
Azt mondják a szakértők, a faggyú íz, illat eltüntetése a titok.Volt egy Jordán szomszédom, ha nem jött volna a "korona" az idén kipróbáltuk volna a jó birkapörköltet.Nagyjából 55 évvel ezelőtt lett egy új osztálytársam.Az alföldről hozta a családot a tsz elnök, mikor belevágtak a birkatenyésztésbe.Pár éve is ettem a pörköltjéből, de nem lettem feltétlen rajongója.Németországban ettem bárányhúst, na az igen!Csapod községben évtizedes hagyománya van a birkatenyésztésnek.Most, a valamikori tsz telepen törökök is űzik az ipart.A náluk dolgozók, vagy vendégeskedők ódákat zengnek a birkapörköltjükről.Érdekesség, hogy már feleségem nagymamája is jártak ki a környező, például ciráki legelőkön levő aklokba, birkát nyírni.Ezek a területek szinte kizárólag legelőnek, vagy erdőnek való talajjal bírnak.Mégsem lett elterjedt a birka fogyasztása.Ezen csak most gondolkodtam el, hogy előjött a szó róla.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1922)

billygibbons 2020-08-25 10:39 |  #1922
" A birkapörkölt elkészítése valóban a juhászok privilégiuma.Elég egyszer enni egy szarul elkészítette, és máris egy életre elege lesz az embernek. "


De jól mondtad! Én amúgy majdnem mindent megeszem, nem vagyok válogatós, de mostanság főztek körülöttem, de annak még a szagától is öklendeztem. Érdekes, pedig amúgy megeszem.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1915)

billygibbons 2020-08-25 10:37 |  #1921
Van valami extra trükköd, Lali bá"?
Halljuk!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1912)

cukilali55 2020-08-25 08:42 |  #1920
Próba!
Laci testvér!
Használd a válasz erre funkciót, talán úgy sikerül.Bár Jónás Tomi rovatában nem sikerült a csel!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1915)

cukilali55 2020-08-24 13:49 |  #1915
Tudom, hogy vazsi vagy!Gondolhatod, hogy egy kukás cégnél dolgozva mennyit vittem a rosszvas telepre....Épp a napokban bontottam szét egy Kapsch rádiót, melynek tetejét egy Lenco lemezjátszó "díszítette".Tárcsám nagyjából 700-as.Faszenesemet anno a labancoknál még a Hornbach-ban vettem, de a sok használattól széthullott.


Hegesztettem egyet, vagy inkább kettőt.A birkapörkölt elkészítése valóban a juhászok privilégiuma.Elég egyszer enni egy szarul elkészítette, és máris egy életre elege lesz az embernek.
Két lány, két vő, négy unoka, egy "fogadott" fiú családostul, kell a nagy tárcsa, bogrács.
Kiváncsi vagyok ebből a képből mi sül ki....

pumukli 2020-08-24 09:48 |  #1914
Amikor megvettem a kicsi falusi parasztházat, volt itt egy ilyen Sparherd (takaréktűzhely). Simán elajándékoztam, mert útban volt, most meg látom, hogy több mint száz guriga, és még cső is kell hozzá. Tárcsám, faszenesem, gázégő, stb. természetesen van. Vasi vagyok, de idenősült egy békési srác, a birkapörköltet meghagyom neki, beleszületett.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1910)

cukilali55 2020-08-24 09:05 |  #1913
Mármint a receptet!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1912)

cukilali55 2020-08-24 09:05 |  #1912
Tegnap vörösboros marhapörköltet készítettem, bográcsban.Ha valakit érdekel, megosztom.

billygibbons 2020-08-10 13:34 |  #1911
Érdekes, mennyire felértékelődtek ezek a tűzhelyek...nekünk is a képen látható Salgó volt, csak eladtuk. Manapság mindenki ilyet akar, reneszánszát éli.Egyik jó egzisztenciával megáldott ismerősömék is használnak ilyet a kertben. Újonnan is aranyárban van, anno minden falusi háztartás elképzelhetetlen volt nélküle. Azt a keretes fajtát már rég nem láttam, vagy a virágmintásat.Azért ezzel egy süteményt művészet megsütni, itt nehéz szabályozni a hőfokot, könnyen bekokszolhat. Igazad van, én a kályhán sült pirítóst is jobban szeretem.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1910)

cukilali55 2020-08-10 11:25 |  #1910



Igen, rengeteg dolog nem tud elkészülni ugyanúgy!Úgy megsütni a véreshurkát, gesztenyét, s még lehetne sorolni az étkeket semmiben nem lehet.Ahogy egy bográcsban főzött szarvaspörkölt is egészen más ízű, bükkfával fűteni alatta, mint mondjuk gázzsámollyal.Grillezésnél is a faszenet, brikettet kultiválom.Tárcsán viszont már gázlánggal sütök.Szerintem ott a "földet" járt vas platni adja az aromákat.Nem oly rég beszéltünk a német jövedék szavakról.Tipikus példája a "spórhelt" is.

billygibbons 2020-08-10 07:56 |  #1909
Nem egy nagy eresztés, az tény, de kicsit megolajozva, vagy szilvalekvárral meg tudok belőle enni sokat. :D :D :D
Lényeg, hogy legyen hozzá sparhelt, vagy ahogy itt mondják Abaújban, masina.
Kábé ez a recept
Kenyérlángost én is szeretem, jó hagymásan.....sörrel leöblítve.

Figyelem amúgy a fórumot, csak mostanában az átalakulás idején megtréfált párszor.
Jól esnek, soraid, én is örülök neked, Lajos bátyám!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1908)

cukilali55 2020-08-06 17:48 |  #1908
Anyósom szokott készíteni, de nekem nem jött be.Egyszer régen az asszony is próbálkozott vele, de akkor sem nyerte el a tetszésem.Nekem a liszt, tojás, tejföl, élesztő gyorskelésű langaló a kedvencem.Több napig eláll a hűtőben, és fokhagymásan fogyasztom.
Azért leírhatnád a receptet, hátha valamiben eltér a miénktől(mármint az anyós régi krumplisától).
Széljegyzet, épp a napokban jutottál eszembe, régen "láttalak".Örültem soraidnak!
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1907)

billygibbons 2020-08-06 15:41 |  #1907
Már háromszor süllyedt el a hozzászólásom a napokban ebben a topikban, így csak annyit mondok: krumplilángost akarok!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1900)

cukilali55 2020-08-06 12:30 |  #1906
Gyenge volt a damil?Vagy éles volt a csuka foga?A második mondat meg félig kínai, azt a konyhát meg nem kedvelem......
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1905)

Squierlaci 2020-08-05 20:43 |  #1905
Sajnos a hétvégi vörösboros csukapörkölt, a drótelőke hiánya miatt elmaradt...
Ráadásul elvitte a tollakkal tuningolt Salmo BB popperemet is,- sajnos ez se neki, se nekem nekem nem jó.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1904)

cukilali55 2020-08-05 07:47 |  #1904

De most valami "halas"tippet is írj!
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1903)

Squierlaci 2020-08-05 07:29 |  #1903
Jajj, jajj, az igazi "ződek" a langyosat is megisszák! Esetleg kis tálkában összegyűjtik,- jó lesz az majd "gyikot" fényesítgetni:)
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1902)

istvanp 2020-08-04 09:13 |  #1902
Víz pohárban

Nyissuk meg a vízcsapot, pár másodpercig engedjük folyni a vizet, mig lehül, majd engedjünk egy pohárba ízlés szerinti mennyiséget.
Ínyencek hűtött ásványvizet, szódát, kedélyfokozót is használhatnak.

cukilali55 2020-08-04 07:34 |  #1900
Fokhagymakrém leves:
3 fej fokhagyma
1 csipet só
1 mk ételízesítő (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
0,5 l főzőtejszín
kb. 1 dl víz 1 ek margarin
petrezselyem A megpucolt fokhagymagerezdeket vágjuk apróra, a felforrósított margarinban forgassuk át, majd fűszerezzük, és öntsük fel kb. 1 dl vízzel (annyi vízzel, hogy éppen ellepje).Amikor puhák a hagymák, botmixerrel pépesítsük, majd forraljuk össze a tejszínnel. Vigyázzunk, mert könnyen kifut.Ha felforrt, akkor szórjuk meg ízlés szerint petrezselyemmel.Ízlés szerinti mennyiségben szórunk rá reszelt sajtot.

cukilali55 2020-08-03 16:07 |  #1899
Babfőzeléket rendeltem a mamától
Marhapörköltet combja húsából
Balfi büdösvízzel öblítem le azt
Így a nemes gázok hamar elillannak

cukilali55 2020-07-30 08:19 |  #1897
Terem már a kiskertekben
Paprika, paradicsom, uborka
Friss kenyeret meg kapni a bótba
Elő hát a finom házizsírral
Zsírosdeszka sóval, és e sok kerti jóval!

cukilali55 2020-04-09 08:30 |  #1896

cukilali55 2020-04-09 08:29 |  #1895
Miért is lenne az?Szereted? Jólesik? Mindenki bekaphassssa!Upsz, nem, mert ez lenne a buziság.
Válasz 'Raul' hozzászólására (#1893)

cukilali55 2020-04-09 08:29 |  #1894
Miért is lenne az?Szereted? Jólesik? Mindenki bekaphassssa!Upsz, nem, mert ez lenne a buziság.
Válasz 'Raul' hozzászólására (#1893)

Raul 2020-04-08 21:02 |  #1893
Buziság tudom,de én tejszínes tormával szeretem. :)
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1891)

cukilali55 2020-04-08 20:48 |  #1892



cukilali55 2020-04-08 20:47 |  #1891



cukilali55 2020-04-08 20:47 |  #1890
Jöhetnek a sonka tippek!




cukilali55 2020-04-08 13:18 |  #1889
Csak visszatérve a sütési hőfokra.János, ne szólj bele!Így is, úgy is Te leszel a hibás....

cukilali55 2020-04-08 13:17 |  #1888
Egyenlőre az újdonságok elkészítése várat magára, mert a családnak süti a mama a megszokott sajtosrudat, lekváros linzert, fonott kalácsokat.Unokák kedvencét, az egyszerű kókuszgolyót(élmény nézni ahogy falják)!
Válasz 'Hammond' hozzászólására (#1882)

cukilali55 2020-04-08 13:14 |  #1887
Szerintem egy bevált módszernél kár kísérletezni.Amennyiben meg van adva a hőfuk, simán aszerint!
Jelentem a tanácsot el és befogadva a jól lesütött pacóra aprítottam fokhagymát, rátettem a pörcöt, túrót tejfölt, és jólesően elfogyasztottam.
Remek ötlet volt, mert általában a mama két, három napra gyúr tésztát.Így egyik nap eszem "hagyományosan", másnap fokhagymával megspékelve, harmadnap meg vagy dióval, vagy mákkal.....
Válasz 'arion' hozzászólására (#1886)

arion 2020-04-06 08:52 |  #1886
Na és mi a helyzet a hideg sütőben kezdem, vagy meleg sütőben kezdem a sütést problémakörrel ? Szegény feleségem ezen a dilemmán rágódik napok óta. Én egyszerű férfiaggyal mondanám, hogy ki kell próbálni így is, úgy is, de ő a módszeres, teoretikusan megalapozott megoldások híve.

Hammond 2020-04-05 20:40 |  #1885
Nagyon jó!
Válasz 'Raul' hozzászólására (#1884)

Raul 2020-04-05 20:28 |  #1884


Van folytatása is,keressetek rá,mi már több finomságot csinálgattunk ezzel a kovásszal,és azt kell mondjam,nagyon bevált!

Hammond 2020-04-05 20:25 |  #1883
Kovász készítése

Ez a kovász 7 nap alatt készül el.
1.nap: Egy tiszta befőttesüvegben (720ml) keverjünk össze egy teáskanál finomlisztet két teáskanál vízzel. Zárjuk le az üveget, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten egy éjszakára.
2. nap: Az üvegbe a benne lévő keverékhez tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, és keverjük jól össze. Zárjuk le az üveget, és ismét hagyjuk állni egy éjszakát. Egyre több buborékot fogunk majd látni a keverékben.
3. nap: Az üvegbe a benne levő keverékhez ismét tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, jól keverjük össze, zárjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakára.
4. nap: Az üvegbe a benne lévő keverékhez ismét tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, jól keverjük össze, zárjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakára.
5. nap: Az üvegbe, a benne lévő keverékhez tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, és jól keverjük el, zárjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakára.
6. nap: Egy nagy tálba tegyünk 150 ml langyos vizet, és 150 g lisztet, és keverjük el jól. A befőttesüvegből vegyünk ki 1 evőkanál (15g) masszát,és adjuk a nagy tálban lévő keverékhez. Jól keverjük el, és fedjük be. Hagyjuk így erjedni egy éjszakán át langyos helyen jól lefedve. (A befőttesüvegben maradó kovászhoz keverjünk egy teáskanál lisztet, zárjuk le, és tegyük hűtőszekrénybe a későbbi felhasználásokhoz. Ha túl sokáig tároljuk a hűtőben a maradék kovászt, akkor megdermed. Ilyenkor öntsük le a felületén összegyűlt folyadékot, adjunk hozzá 30 g lisztet, és 30 ml vizet, keverjük pasztává, zárjuk le, és hagyjuk egy éjszakára erjedni szobahőmérsékleten. Ha másnapra buborékos lesz, az azt jelenti, hogy ismét alkalmas a kovászkészítésre. Ha nincsenek buborékok, akkor meg kell ismételni az előbbi műveletet. Ekkor visszatesszük a hűtőbe, ha éppen nem akarunk belőle használni.)
7. nap: Elővesszük az előző este a tálban erjedni eltett kovászt, és a receptünk alapján előírt mennyiséget felhasználunk belőle.

Hammond 2020-04-05 20:24 |  #1882
Pünkösdi ünnepi kenyér

700 g liszt, 30 g kovász, 30 g élesztő, 20 g só, 150 g víz (vagy amennyi szükséges).

Kovászkészítés:

1. nap: 100 g vizet és 100 g búzalisztet jól összekeverünk, és letakarva állni hagyjuk.
2. nap: 100 g vizet és 100 g búzalisztet hozzáadunk az előző napi tésztához, letakarva állni hagyjuk.
3. nap: 100 g vizet és 100 g búzalisztet ismét hozzáadunk, összekeverjük, és állni hagyjuk.

Kenyérkészítés:

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, és gondosan gyúrjuk meg. Hagyjuk 1 órát pihenni, majd ismét gyúrjuk át. Formáljuk a tésztát kenyéralakúra, vagy tegyük kikent cipós-tepsibe. Hagyjuk így kelni 1 órát, süssük sütőkemencében (180 fok) 1 órán át.



cukilali55 2020-01-01 11:26 |  #1881





cukilali55 2019-12-31 09:39 |  #1880
És bárhogy vigyázunk, van hogy a bürkében, régen a fülben meg-meg bújt a borsszemecske.Nincs azzal semmi baj.Én ugyan nem szeretem, de könnyű kidobni.A tejfölös bablevesben is mindig elbújik a fokhagymagerezd......

cukilali55 2019-12-31 09:36 |  #1879
Garantáltan jobb ízű benne a csülök!Tapasztalat mondatja velem.Még a tarja is más ízt ad, mint a füstölt comb.Szerintem.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1878)

arion 2019-12-31 00:40 |  #1878
Végül így lett, bár egy pár szem borsot elrejtettem a tálakban, mert én imádom szétrágni az egész borsszemeket.
Füstölt, hogyne ment bele egy 60 dekás, füstölt sonkadarab.
Válasz 'Gazz' hozzászólására (#1875)

Gazz 2019-12-30 21:37 |  #1877
Ja, brekkencs. Remélem nem varangy!
Válasz 'Gazz' hozzászólására (#1876)

Gazz 2019-12-30 21:36 |  #1876
Garnéla?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1870)

Gazz 2019-12-30 21:35 |  #1875
igen, ki kell dobni/külön kezelendő. magának a kocsonyának nem része a fokhagyma meg a bors, csak az ízük. Füstöltet remélem tettél bele.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1874)

arion 2019-12-30 19:57 |  #1874
Kezdő vagyok kocsonyában. Most készül az első. Zsírtalanítanám a tetejét, de a zsirban úszkálnak a csodálatos, apró fokhagyma, hagyma, bors foszlányok. Azokat dobjam ki a zsírral együtt, vagy van a megmentésükre valami praktika ? Gondolom, ki kell dobni, ha áttetsző, tiszta levet akarok, igaz ?

cukilali55 2019-12-29 10:17 |  #1873


cukilali55 2019-12-24 10:15 |  #1872




Squierlaci 2019-12-13 19:27 |  #1871
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1870)

cukilali55 2019-12-13 13:19 |  #1870




Kukucskálni nem ér!Nicsak, mi van a képen?

cukilali55 2019-12-13 06:33 |  #1869

cukilali55 2019-12-13 06:33 |  #1868
Jól néz ki Lacibácsi! Megmutattam a mamának. Mivel a tárkonyos ragulevest imádjuk így majd a nyáron, ha lesz kapor(mert az idén egy szál sem nőtt)rápróbálunk!
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1867)

Squierlaci 2019-12-10 21:22 |  #1867
Egy kis kapros-tárkonyos rántotta fénykoromból:)




cukilali55 2019-12-10 20:53 |  #1866
Persze tudom, hogy rengetegen szeretik mikor a rántotta tocsog a zsírban.Ők vegyenek olyan szalonnát, melyet például a túróscsuszához fogyasztunk, tepertő jellegűre kisütve.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1865)

cukilali55 2019-12-10 20:49 |  #1865
Családom szerint remekül készítem a szalonnás tojásrántottát.Bár majd mindegyik csemegeszalonna megfelelő, de én Babati szalonnát fogyasztom.
Tapadásmentes serpenyőt használok.Mi a mamával ketten egy reggelire15-20 dkg szalonnát, 4 db tojást, egy közepes fej vöröshagymát fogyasztunk el
A szalonnát a bőrétől elválasztom, majd felszeletelem.Kis lángon kezdem sütni.Ezalatt felaprítom a hagymát, leütöm a tojásokat.A szalonna szeleteket gyakran forgatva majdnem teljesen kisütöm.Egy tányérra kikapkodom, és a szalonna zsírjában üvegesre dinsztelem a hagymát.Erre ráterítem a szalonnát, nagylángra kapcsolok, és a tojást pár kavarással kutyulom, de nem simára.Ráöntöm a szalonnára, és egy fakanállal igazgatom a tojást, hogy megfelelően, de ne szárazra süljön.

Ha már tojás.A számunkra tökéletes főtt tojás, az mikor a sárgája már nem lágy, de nem is a "sprőd", morzsalékos.
A vizet felforralom, de csak addig, míg ilyen szépen, gyöngyözően forr.Igyekszem gyorsan beletenni a tojásokat.Hét percig főzöm őket.Az idő leteltével hidegvízzel lehűtöm, pár másodpercig.
Egyetlen buktatója azért van a dolognak, mert nagyon gyakori sajnos, hogy a gáz fűtőértéke annyira szar, hogy fél percet rá kell hagynom.De ezt a víz felforralásakor már észreveszem.
Meg a gázkazán működési idején is.

cukilali55 2019-12-10 20:13 |  #1864
"Szabolcs" csokis süti.
10 tojásból kakaós piskóta.(holland kakaó, mert a többi "lószar")
10 dkg liszt,25 dkg cukor, 6 dl tej
Felfőzzük, lehűtjük.
Hozzákeverünk 25 dkg rámát, 5 dkg holland kakaót, aki szereti tehet bele mazsolát
Tetejére csokimáz, melyet félig kihűlt állapotban felcsíkozunk, így felszeleteléskor nem törik össze a csokimáz!

cukilali55 2019-12-10 20:07 |  #1863
Ahogy a feleségem készíti!
Töltött káőoszta.
70dkg darált hús, (, lapocka, tarja, de lehet comb)
1,5 kg savanyúkáposzta, valamint savanyított káposztalevél.Amennyiben nagyon savanyú, érett, jól nyomkodjuk ki, vagy vízzel mossuk át.
2dl rízs,2 egész tojás, ízlés szerint só, őrölt bors, köménymag(őrölt is lehet)5 gerezd áttört fokhagyma, pirospaprika, két közepes fej vöröshagyma, és jöhet hozzá a füstölt hús.Oldalas, tarja, sonka.
A darált húst a fűszerekkel, fokhagymával, tojásokkal feldolgozzuk, majd hozzákeverjük a vízzel átmosott rizst.Rövid ideig pihentetjük, aztán becsomagoljuk a káposztalevelekbe.(12-15 db)Hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük.A tűzről levesszük, és egy evőkanál fasza pirospaprikát keverünk hozzá.Ezt egy réteg savanyúkáposztával összekeverjük, lazán elegyengetjük.Erre jöhetnek rá a füstölthús szeletek.Ezután következnek a levelekbe tekert darálthús gombócok.Az edény, és a család nagyságától függően rétegesen mehet a dolog.Egy sor káposzta, egy sor füstölt husi, egy sor tültelék.Lényeg az utolsó réteg káposzta legyen.Felengedjük vízzel, de ne lepje el, megszórjuk vegetával, és pirosarannyal díszítjük a tetejét.
Közepes tűzön 2-2,5 óráig főzzük.
Aki nem szereti a káposztalevelet, csinálhatja káposztával, ám akkor 2kg szükséges.A tölteléket a káposztával burkoljuk.
Nálunk a család tálalás után általában tejföllel fogyasztja, kévéve engem.
Jó étvágyat!

cukilali55 2019-12-02 12:39 |  #1862
Akkor kéretik leírni az ünnepi felhozatalt!
Válasz 'GGreGG' hozzászólására (#1861)

GGreGG 2019-12-01 20:35 |  #1861
Dehogynem
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1860)

cukilali55 2019-12-01 17:45 |  #1860
Egy gourmet sem terem e vidéken???

cukilali55 2019-02-03 08:48 |  #1859
És akkor a kocsonya, és farsangi fánk mellé OPERETT !!!

billygibbons 2018-12-23 14:54 |  #1858
Szervusz! Megnyugodtam akkor!
Nagyjából fedi az itteni felhozatalt az általad felsorolt "tárház".
Áldott, Békés Karácsonyt kívánok én is!
Révészék vajon Piramis szeletet sütnek az ünnepre?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1849)

cukilali55 2018-12-23 14:17 |  #1857
Nos Greg, a hús és rizs helyetti kukoricát inkább adom a malacoknak..... Nem kötözködni akarok, de az édes, és paradicsomos káposztának véleményem szerint semmi köze a töltött káposztához.Bár a "rendes" paradicsomos káposzta az egyik legkedveltebb eledelem!
Viszont, füstölt tarja szeleteket a savanyú töltött káposztába teszünk.
Tudom, hogy az utálkozó rovatban beszéltetek erről a "keverőssel", de hátha be esz ide a fene....
Boldog karácsonyt!


cukilali55 2018-12-23 08:44 |  #1856
Válasz 'arion' hozzászólására (#1854)

cukilali55 2018-12-23 08:43 |  #1855
Válasz 'arion' hozzászólására (#1853)

arion 2018-12-22 19:57 |  #1854
Ilyesmit alkottunk ma délután

arion 2018-12-22 19:47 |  #1853
Mert mindenről tudnom kell :)
( Nem tudtam, hogy felétek is mozog a migráns pajtás. )
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1852)

cukilali55 2018-12-22 15:40 |  #1852
Khalimtól kaptam!!! Eddig nyers káposzta levelekbe csavartuk a gombócokat.Most viszont savanyított, zacskós levelekkel lepett meg bennünket.Miért is kellett volna tudnod róla?

arion 2018-12-22 14:47 |  #1851
Khalimnak mi köze a káposztalevelekhez ? Nem is tudtam róla.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1849)

cukilali55 2018-12-22 12:19 |  #1850




cukilali55 2018-12-22 12:17 |  #1849
Szia kedves Öcsém!
Köszönöm kérdésed, de talán a transzba esés kicsit túlzás.
A szokásos menüsor, választék tíz emberre, és az esetlegesen "beeső" rokonokra levetítve.
Pontyhalászlé ( szerintem már többször kitárgyaltuk)
Töltött káposzta (most a Khalim barátomtól kapott káposztalevelekkel burkolva)
Egészben sült hatalmas kacsa, valamint a gyerekeknek kacsamell sütve
Párolt káposzta
Hagymás káposztasaláta
Vegyes köret
Szokásos bejgli, linzer. isler, mézes krémes, édes vasaskeksz
"Dióhéjban" ennyi....
Boldog karácsonyt kívánok!
Egy nagyon emlékezetes Karácsony! A kislányaim életükben először egy nagy koncerten, máig emlékeznek rá...

billygibbons 2018-12-21 19:59 |  #1848
Lajos bátyám, transzban vagy már főzés ügyileg?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1847)

cukilali55 2018-03-31 19:51 |  #1847



Előke, hogy a tormától könnyes szemeitek ezt áztassa el.



cukilali55 2017-12-31 11:54 |  #1846




Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1845)

cukilali55 2017-12-31 11:32 |  #1845



cukilali55 2017-12-26 18:51 |  #1844
Lassan elfogynak a maradékok
Fogyásnak indolnak a pocakok
Talán kis pálinka még maradt
Azzal köszöntök Istvánokat, Jánosokat!
Boldogságos névnapot kívánok
Soha ne ürüljön ki a kamrátok!

Squierlaci 2017-12-23 20:34 |  #1843
Ebben az esetben megbocsátható, ha rétegelt.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1841)

FGGYZ 2017-12-23 18:48 |  #1842
Boldog ünnepeket Lali bátya! Inkább egy gold top-ba harapnék bele mint egy békacombba!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1841)

cukilali55 2017-12-23 18:44 |  #1841
Boldogságos karácsonyt kívánok!





A képen egy csokitorta is látható.......

cukilali55 2017-12-23 18:30 |  #1840
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1839)

istvanp 2017-12-23 17:13 |  #1839
Ha szeretné a témát, gitár alakú lenne a rántotthús is.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1835)

cukilali55 2017-12-23 15:45 |  #1838
Sajátos.Nem állítom, hogy kisebb mennyiségben, de erős paprika nélkül nem próbáljuk ki.Nagyon ritkán teszek a húslevesbe, gulyásba, halászlébe, mert szeretem élvezni az ízeket!Lángoló pofával viszont szerintem lehetetlen.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1828)

cukilali55 2017-12-23 15:42 |  #1837
Annyit tennék hozzá, hogy a felsorolt növényeket(karfiol, karalábé, brokkoli) csak ebben a levesben vagyok hajlandó elfogyasztani.
Esetleg szárított gomba is mehet hozzá.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1833)

cukilali55 2017-12-23 15:40 |  #1836

Minek iszik aki nem bírja?
Válasz 'ewr' hozzászólására (#1834)

cukilali55 2017-12-23 15:38 |  #1835
Jónás Tomiéknál már tegnapelőtt készült. Van is fénykép róla a rovatában.
Egyébként gratuláció a mamához! Mert mi lenne, ha szeretné is a témát?
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1832)

ewr 2017-12-23 15:37 |  #1834
Ezek szerint már jobban..?
Válasz 'arion' hozzászólására (#1831)

cukilali55 2017-12-23 15:36 |  #1833
Mama féle ragu.(nálunk durván 10 liter készül)
Több féle hús, ízlés szerint, de a legfinomabb marhából.Só, bors, vegeta, pirosarany, paprika, paradicsom, egyenlőre ez fől a hússal.Három órát nagyjából.(felforrás után a tetejéről a habot leszedni!)
Külön edényben margarinom megpárolni az apróra vágott zöldséget, sárgarépát,egy kanál liszt, felengedjük egy kis leveslével, felforrás után aprított karfiol, karalábé, zeller, brokkoli.Borsót esetleg csak kis mennyiségű főzésnél, mert az hamar megromlik!
Betét:májgombóc!
Darált csirkemáj, apróra vágott pirított hagyma késhegynyi pirospaprikával, só, bors, Major Anna, egy kanál liszt, zsemlemorzsa, tojás, zöldség zöldje.Összekeverni, beleszaggatni, a felforralt(megfőtt) zöldséges lébe.Az elkészült levest leszűrés után hozzáönteni, a tetejére snidlinget aprítani.
Aki szeretné, erős paprikával ízesítheti.......

istvanp 2017-12-23 15:16 |  #1832
Anyjukom most süti a karácsonyi linzert, nevetve hozott be vagy tíz darab gitár formájút.
Pedig nem szereti a témát sem.

arion 2017-12-23 12:53 |  #1831
Talán ezt nem ismeri mindenki. Én a krumplisaláta alap páclevébe teszek jó néhány cseppet a Maggi-Würze feliratú, barna fűszerkeverékből. Szerintem az alap íze a lestyán és nem szereti mindenki, ezért óvatosan kell vele próbálkozni. Magyarhonban ritkán látom a polcokon, a labancnál van mindenhol. A krumli egyébként a hagyományos ecet, mustár, só, bors, cukor, nagyon apróra kockázott hagyma és az említett Maggi-Würze alaplében pihen 24 órán keresztül. Azután leöntöm róla a levet és jön rá a bőséges majonnéz öntet. A tetejére friss petrezselyem kerül és köretnek néhány szelet frissen főtt füstölt tarja. Plusz töltött tojás és majonézes kukoricasaláta. Ezt szoktuk 24-én vacsorára fogyasztani. ( A leöntött fűszeres alaplevet természetesen kis üvegkancsóban behűtöm, egy fárasztó este utáni reggelen csodálatosan jól tud esni, miközben az első pisilés után visszabotorkál az ember a vackára. :) )

billygibbons 2017-12-23 08:19 |  #1830
Baromfi udvarról jut eszembe, nekünk kb. egy éve nincs, és baromira hiányzik. Nem is a hús végett, hanem a tojás miatt! Olyan ára van, hogy......a lényeg, hogy jövőre remélem lesz, csak a kerítést megcsináljuk, mert sajna róka koma napi szinten elvisz egyet.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1824)



Témák


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2020 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek.

HANGMESTER.HU | 1082 BP., BAROSS UTCA 77. - hangmester@hangmester.hu

Hangszer.lap.hu | Gitar.lap.hu | Szintetizator.lap.hu