HANGMESTER.HU
 
 
 
 
 
E-mail cím:

Jelszó:
Emlékezz rám


A WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁSHOZ NEM SZÜKSÉGES REGISZTRÁCIÓ

WEBÁRUHÁZ

PENGETŐS

BILLENTYŰS

FÚVÓS, VONÓS

ÜTŐS

EFFEKT/PROCESSZOR

ERŐSÍTŐ

FÜLDUGÓ/FEJHALLGATÓ

FÉNYTECHNIKA

HÚR

KOTTA

MIKROFON

KIGÉSZÍTŐ

HANGRENDSZER

KEVERŐ

AJÁNDÉK, KOBOLDOK

IRODA

ZENESZ KONYHA

MULTIMÉDIA

HÁZTARTÁSI KÉSZÜLÉKEK

KERT - MŰHELY



A FÓRUM legfrissebb témái

***YAMAHA billentyűsök

2020. június 03

Jónás Tamás (instrume

2020. június 03

Csöves Gitárerősítő

2020. június 03

GUITAR HEROES @ Barba Ne

2020. június 02

ADOK-VESZEK-CSERÉLEK

2020. június 02

Mákosamp és válogatott f

2020. június 01

Offtopic

2020. június 01

Metallica

2020. június 01

?Hangszórót ?Ládába

2020. május 31

GITÁRLÁDÁK

2020. május 31

In Memoriam...

2020. május 31

Fotók, képek, GALÉRIA

2020. május 31

*MARSHALL.hu KLUB *

2020. május 31

...Bassmanok...

2020. május 31

Vizelde

2020. május 29

E-bay

2020. május 29

Zenészeket, zenekart ke

2020. május 29

Zenekar alapítás

2020. május 28

Zenesz.hu - Országos Sz

2020. május 28

Isten kontra zenélés??

2020. május 28

MEGHALT PRIBIL GYÖRGY..

2020. május 27

Pickupok

2020. május 27

***GIBSON***

2020. május 27

Fúvós szekció

2020. május 26

TC Effektek

2020. május 26

Mutameg!

2020. május 26

***IBANEZ***

2020. május 26

KRAMER KLUB

2020. május 21

Z e n é s z V I C C E K

2020. május 19

. : PRÓBATERMEK : .

2020. május 18




HANGMESTER.HU AKCIÓ
60% BLACK FRIDAY
Vonalzó zongorabillentyű mintával AGR1024
Vonalzó zongorabillentyű mintával AGR1024

60% BLACK FRIDAY
Vonalzó zongorabillentyű mintával AGR1024


Akciós ár:
220 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
60% BLACK FRIDAY
Vonalzó fekete színű, zongorabillentyű mintával
AGR1025

60% BLACK FRIDAY
Vonalzó fekete színű, zongorabillentyű mintával


Akciós ár:
220 Ft


HANGMESTER.HU AKCIÓ
50% BLACK FRIDAY
Iratcsipesz kürt alakú, arany színű (1 csomag) AGC1016
AGC1016

50% BLACK FRIDAY
Iratcsipesz kürt alakú, arany színű (1 csomag) AGC1016


Akciós ár:
870 Ft



hangszermagazin.hu

Nagy Kriszta, látássérült énekesnő - A HANGMESTER.HU Tehetséggondozó program pártfogoltja
2020. május 06.





hangszermagazin.hu

Dalszövegértelmező Pályázat Iskolásoknak - Bejelentés: Költészet Napja
2020. április 13.







Legfrissebb használt hangszerek:
Line6
70 000 Ft
Yamaha
135 000 Ft
Roland
360 000 Ft
Korg
135 000 Ft
Ibanez
59 999 Ft
JBL
130 000 Ft
Behringer
25 000 Ft
Sandberg
8 000 Ft
Laney
220 000 Ft
Line6
20 000 Ft
Ryoji Matsuoka
65 000 Ft
BOSS
15 000 Ft

Zenész Konyha (Zenészek kedvenc eledelei)
Kisérleti topic: Kedvenc receptjeitek, vagy ismert zenészek kedvenc receptjeinek helye legyen ez..

Ahhoz hogy hozzászólhass a témához, előbb be kell jelentkezned!

Témák


cukilali55 2020-04-09 08:30 |  #1896

cukilali55 2020-04-09 08:29 |  #1895
Miért is lenne az?Szereted? Jólesik? Mindenki bekaphassssa!Upsz, nem, mert ez lenne a buziság.
Válasz 'Raul' hozzászólására (#1893)

cukilali55 2020-04-09 08:29 |  #1894
Miért is lenne az?Szereted? Jólesik? Mindenki bekaphassssa!Upsz, nem, mert ez lenne a buziság.
Válasz 'Raul' hozzászólására (#1893)

Raul 2020-04-08 21:02 |  #1893
Buziság tudom,de én tejszínes tormával szeretem. :)
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1891)

cukilali55 2020-04-08 20:48 |  #1892



cukilali55 2020-04-08 20:47 |  #1891



cukilali55 2020-04-08 20:47 |  #1890
Jöhetnek a sonka tippek!




cukilali55 2020-04-08 13:18 |  #1889
Csak visszatérve a sütési hőfokra.János, ne szólj bele!Így is, úgy is Te leszel a hibás....

cukilali55 2020-04-08 13:17 |  #1888
Egyenlőre az újdonságok elkészítése várat magára, mert a családnak süti a mama a megszokott sajtosrudat, lekváros linzert, fonott kalácsokat.Unokák kedvencét, az egyszerű kókuszgolyót(élmény nézni ahogy falják)!
Válasz 'Hammond' hozzászólására (#1882)

cukilali55 2020-04-08 13:14 |  #1887
Szerintem egy bevált módszernél kár kísérletezni.Amennyiben meg van adva a hőfuk, simán aszerint!
Jelentem a tanácsot el és befogadva a jól lesütött pacóra aprítottam fokhagymát, rátettem a pörcöt, túrót tejfölt, és jólesően elfogyasztottam.
Remek ötlet volt, mert általában a mama két, három napra gyúr tésztát.Így egyik nap eszem "hagyományosan", másnap fokhagymával megspékelve, harmadnap meg vagy dióval, vagy mákkal.....
Válasz 'arion' hozzászólására (#1886)

arion 2020-04-06 08:52 |  #1886
Na és mi a helyzet a hideg sütőben kezdem, vagy meleg sütőben kezdem a sütést problémakörrel ? Szegény feleségem ezen a dilemmán rágódik napok óta. Én egyszerű férfiaggyal mondanám, hogy ki kell próbálni így is, úgy is, de ő a módszeres, teoretikusan megalapozott megoldások híve.

Hammond 2020-04-05 20:40 |  #1885
Nagyon jó!
Válasz 'Raul' hozzászólására (#1884)

Raul 2020-04-05 20:28 |  #1884


Van folytatása is,keressetek rá,mi már több finomságot csinálgattunk ezzel a kovásszal,és azt kell mondjam,nagyon bevált!

Hammond 2020-04-05 20:25 |  #1883
Kovász készítése

Ez a kovász 7 nap alatt készül el.
1.nap: Egy tiszta befőttesüvegben (720ml) keverjünk össze egy teáskanál finomlisztet két teáskanál vízzel. Zárjuk le az üveget, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten egy éjszakára.
2. nap: Az üvegbe a benne lévő keverékhez tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, és keverjük jól össze. Zárjuk le az üveget, és ismét hagyjuk állni egy éjszakát. Egyre több buborékot fogunk majd látni a keverékben.
3. nap: Az üvegbe a benne levő keverékhez ismét tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, jól keverjük össze, zárjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakára.
4. nap: Az üvegbe a benne lévő keverékhez ismét tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, jól keverjük össze, zárjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakára.
5. nap: Az üvegbe, a benne lévő keverékhez tegyünk egy teáskanál lisztet, és két teáskanál vizet, és jól keverjük el, zárjuk le, és hagyjuk állni egy éjszakára.
6. nap: Egy nagy tálba tegyünk 150 ml langyos vizet, és 150 g lisztet, és keverjük el jól. A befőttesüvegből vegyünk ki 1 evőkanál (15g) masszát,és adjuk a nagy tálban lévő keverékhez. Jól keverjük el, és fedjük be. Hagyjuk így erjedni egy éjszakán át langyos helyen jól lefedve. (A befőttesüvegben maradó kovászhoz keverjünk egy teáskanál lisztet, zárjuk le, és tegyük hűtőszekrénybe a későbbi felhasználásokhoz. Ha túl sokáig tároljuk a hűtőben a maradék kovászt, akkor megdermed. Ilyenkor öntsük le a felületén összegyűlt folyadékot, adjunk hozzá 30 g lisztet, és 30 ml vizet, keverjük pasztává, zárjuk le, és hagyjuk egy éjszakára erjedni szobahőmérsékleten. Ha másnapra buborékos lesz, az azt jelenti, hogy ismét alkalmas a kovászkészítésre. Ha nincsenek buborékok, akkor meg kell ismételni az előbbi műveletet. Ekkor visszatesszük a hűtőbe, ha éppen nem akarunk belőle használni.)
7. nap: Elővesszük az előző este a tálban erjedni eltett kovászt, és a receptünk alapján előírt mennyiséget felhasználunk belőle.

Hammond 2020-04-05 20:24 |  #1882
Pünkösdi ünnepi kenyér

700 g liszt, 30 g kovász, 30 g élesztő, 20 g só, 150 g víz (vagy amennyi szükséges).

Kovászkészítés:

1. nap: 100 g vizet és 100 g búzalisztet jól összekeverünk, és letakarva állni hagyjuk.
2. nap: 100 g vizet és 100 g búzalisztet hozzáadunk az előző napi tésztához, letakarva állni hagyjuk.
3. nap: 100 g vizet és 100 g búzalisztet ismét hozzáadunk, összekeverjük, és állni hagyjuk.

Kenyérkészítés:

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, és gondosan gyúrjuk meg. Hagyjuk 1 órát pihenni, majd ismét gyúrjuk át. Formáljuk a tésztát kenyéralakúra, vagy tegyük kikent cipós-tepsibe. Hagyjuk így kelni 1 órát, süssük sütőkemencében (180 fok) 1 órán át.



cukilali55 2020-01-01 11:26 |  #1881





cukilali55 2019-12-31 09:39 |  #1880
És bárhogy vigyázunk, van hogy a bürkében, régen a fülben meg-meg bújt a borsszemecske.Nincs azzal semmi baj.Én ugyan nem szeretem, de könnyű kidobni.A tejfölös bablevesben is mindig elbújik a fokhagymagerezd......

cukilali55 2019-12-31 09:36 |  #1879
Garantáltan jobb ízű benne a csülök!Tapasztalat mondatja velem.Még a tarja is más ízt ad, mint a füstölt comb.Szerintem.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1878)

arion 2019-12-31 00:40 |  #1878
Végül így lett, bár egy pár szem borsot elrejtettem a tálakban, mert én imádom szétrágni az egész borsszemeket.
Füstölt, hogyne ment bele egy 60 dekás, füstölt sonkadarab.
Válasz 'Gazz' hozzászólására (#1875)

Gazz 2019-12-30 21:37 |  #1877
Ja, brekkencs. Remélem nem varangy!
Válasz 'Gazz' hozzászólására (#1876)

Gazz 2019-12-30 21:36 |  #1876
Garnéla?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1870)

Gazz 2019-12-30 21:35 |  #1875
igen, ki kell dobni/külön kezelendő. magának a kocsonyának nem része a fokhagyma meg a bors, csak az ízük. Füstöltet remélem tettél bele.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1874)

arion 2019-12-30 19:57 |  #1874
Kezdő vagyok kocsonyában. Most készül az első. Zsírtalanítanám a tetejét, de a zsirban úszkálnak a csodálatos, apró fokhagyma, hagyma, bors foszlányok. Azokat dobjam ki a zsírral együtt, vagy van a megmentésükre valami praktika ? Gondolom, ki kell dobni, ha áttetsző, tiszta levet akarok, igaz ?

cukilali55 2019-12-29 10:17 |  #1873


cukilali55 2019-12-24 10:15 |  #1872




Squierlaci 2019-12-13 19:27 |  #1871
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1870)

cukilali55 2019-12-13 13:19 |  #1870




Kukucskálni nem ér!Nicsak, mi van a képen?

cukilali55 2019-12-13 06:33 |  #1869

cukilali55 2019-12-13 06:33 |  #1868
Jól néz ki Lacibácsi! Megmutattam a mamának. Mivel a tárkonyos ragulevest imádjuk így majd a nyáron, ha lesz kapor(mert az idén egy szál sem nőtt)rápróbálunk!
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1867)

Squierlaci 2019-12-10 21:22 |  #1867
Egy kis kapros-tárkonyos rántotta fénykoromból:)




cukilali55 2019-12-10 20:53 |  #1866
Persze tudom, hogy rengetegen szeretik mikor a rántotta tocsog a zsírban.Ők vegyenek olyan szalonnát, melyet például a túróscsuszához fogyasztunk, tepertő jellegűre kisütve.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1865)

cukilali55 2019-12-10 20:49 |  #1865
Családom szerint remekül készítem a szalonnás tojásrántottát.Bár majd mindegyik csemegeszalonna megfelelő, de én Babati szalonnát fogyasztom.
Tapadásmentes serpenyőt használok.Mi a mamával ketten egy reggelire15-20 dkg szalonnát, 4 db tojást, egy közepes fej vöröshagymát fogyasztunk el
A szalonnát a bőrétől elválasztom, majd felszeletelem.Kis lángon kezdem sütni.Ezalatt felaprítom a hagymát, leütöm a tojásokat.A szalonna szeleteket gyakran forgatva majdnem teljesen kisütöm.Egy tányérra kikapkodom, és a szalonna zsírjában üvegesre dinsztelem a hagymát.Erre ráterítem a szalonnát, nagylángra kapcsolok, és a tojást pár kavarással kutyulom, de nem simára.Ráöntöm a szalonnára, és egy fakanállal igazgatom a tojást, hogy megfelelően, de ne szárazra süljön.

Ha már tojás.A számunkra tökéletes főtt tojás, az mikor a sárgája már nem lágy, de nem is a "sprőd", morzsalékos.
A vizet felforralom, de csak addig, míg ilyen szépen, gyöngyözően forr.Igyekszem gyorsan beletenni a tojásokat.Hét percig főzöm őket.Az idő leteltével hidegvízzel lehűtöm, pár másodpercig.
Egyetlen buktatója azért van a dolognak, mert nagyon gyakori sajnos, hogy a gáz fűtőértéke annyira szar, hogy fél percet rá kell hagynom.De ezt a víz felforralásakor már észreveszem.
Meg a gázkazán működési idején is.

cukilali55 2019-12-10 20:13 |  #1864
"Szabolcs" csokis süti.
10 tojásból kakaós piskóta.(holland kakaó, mert a többi "lószar")
10 dkg liszt,25 dkg cukor, 6 dl tej
Felfőzzük, lehűtjük.
Hozzákeverünk 25 dkg rámát, 5 dkg holland kakaót, aki szereti tehet bele mazsolát
Tetejére csokimáz, melyet félig kihűlt állapotban felcsíkozunk, így felszeleteléskor nem törik össze a csokimáz!

cukilali55 2019-12-10 20:07 |  #1863
Ahogy a feleségem készíti!
Töltött káőoszta.
70dkg darált hús, (, lapocka, tarja, de lehet comb)
1,5 kg savanyúkáposzta, valamint savanyított káposztalevél.Amennyiben nagyon savanyú, érett, jól nyomkodjuk ki, vagy vízzel mossuk át.
2dl rízs,2 egész tojás, ízlés szerint só, őrölt bors, köménymag(őrölt is lehet)5 gerezd áttört fokhagyma, pirospaprika, két közepes fej vöröshagyma, és jöhet hozzá a füstölt hús.Oldalas, tarja, sonka.
A darált húst a fűszerekkel, fokhagymával, tojásokkal feldolgozzuk, majd hozzákeverjük a vízzel átmosott rizst.Rövid ideig pihentetjük, aztán becsomagoljuk a káposztalevelekbe.(12-15 db)Hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük.A tűzről levesszük, és egy evőkanál fasza pirospaprikát keverünk hozzá.Ezt egy réteg savanyúkáposztával összekeverjük, lazán elegyengetjük.Erre jöhetnek rá a füstölthús szeletek.Ezután következnek a levelekbe tekert darálthús gombócok.Az edény, és a család nagyságától függően rétegesen mehet a dolog.Egy sor káposzta, egy sor füstölt husi, egy sor tültelék.Lényeg az utolsó réteg káposzta legyen.Felengedjük vízzel, de ne lepje el, megszórjuk vegetával, és pirosarannyal díszítjük a tetejét.
Közepes tűzön 2-2,5 óráig főzzük.
Aki nem szereti a káposztalevelet, csinálhatja káposztával, ám akkor 2kg szükséges.A tölteléket a káposztával burkoljuk.
Nálunk a család tálalás után általában tejföllel fogyasztja, kévéve engem.
Jó étvágyat!

cukilali55 2019-12-02 12:39 |  #1862
Akkor kéretik leírni az ünnepi felhozatalt!
Válasz 'GGreGG' hozzászólására (#1861)

GGreGG 2019-12-01 20:35 |  #1861
Dehogynem
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1860)

cukilali55 2019-12-01 17:45 |  #1860
Egy gourmet sem terem e vidéken???

cukilali55 2019-02-03 08:48 |  #1859
És akkor a kocsonya, és farsangi fánk mellé OPERETT !!!

billygibbons 2018-12-23 14:54 |  #1858
Szervusz! Megnyugodtam akkor!
Nagyjából fedi az itteni felhozatalt az általad felsorolt "tárház".
Áldott, Békés Karácsonyt kívánok én is!
Révészék vajon Piramis szeletet sütnek az ünnepre?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1849)

cukilali55 2018-12-23 14:17 |  #1857
Nos Greg, a hús és rizs helyetti kukoricát inkább adom a malacoknak..... Nem kötözködni akarok, de az édes, és paradicsomos káposztának véleményem szerint semmi köze a töltött káposztához.Bár a "rendes" paradicsomos káposzta az egyik legkedveltebb eledelem!
Viszont, füstölt tarja szeleteket a savanyú töltött káposztába teszünk.
Tudom, hogy az utálkozó rovatban beszéltetek erről a "keverőssel", de hátha be esz ide a fene....
Boldog karácsonyt!


cukilali55 2018-12-23 08:44 |  #1856
Válasz 'arion' hozzászólására (#1854)

cukilali55 2018-12-23 08:43 |  #1855
Válasz 'arion' hozzászólására (#1853)

arion 2018-12-22 19:57 |  #1854
Ilyesmit alkottunk ma délután

arion 2018-12-22 19:47 |  #1853
Mert mindenről tudnom kell :)
( Nem tudtam, hogy felétek is mozog a migráns pajtás. )
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1852)

cukilali55 2018-12-22 15:40 |  #1852
Khalimtól kaptam!!! Eddig nyers káposzta levelekbe csavartuk a gombócokat.Most viszont savanyított, zacskós levelekkel lepett meg bennünket.Miért is kellett volna tudnod róla?

arion 2018-12-22 14:47 |  #1851
Khalimnak mi köze a káposztalevelekhez ? Nem is tudtam róla.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1849)

cukilali55 2018-12-22 12:19 |  #1850




cukilali55 2018-12-22 12:17 |  #1849
Szia kedves Öcsém!
Köszönöm kérdésed, de talán a transzba esés kicsit túlzás.
A szokásos menüsor, választék tíz emberre, és az esetlegesen "beeső" rokonokra levetítve.
Pontyhalászlé ( szerintem már többször kitárgyaltuk)
Töltött káposzta (most a Khalim barátomtól kapott káposztalevelekkel burkolva)
Egészben sült hatalmas kacsa, valamint a gyerekeknek kacsamell sütve
Párolt káposzta
Hagymás káposztasaláta
Vegyes köret
Szokásos bejgli, linzer. isler, mézes krémes, édes vasaskeksz
"Dióhéjban" ennyi....
Boldog karácsonyt kívánok!
Egy nagyon emlékezetes Karácsony! A kislányaim életükben először egy nagy koncerten, máig emlékeznek rá...

billygibbons 2018-12-21 19:59 |  #1848
Lajos bátyám, transzban vagy már főzés ügyileg?
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1847)

cukilali55 2018-03-31 19:51 |  #1847



Előke, hogy a tormától könnyes szemeitek ezt áztassa el.



cukilali55 2017-12-31 11:54 |  #1846




Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1845)

cukilali55 2017-12-31 11:32 |  #1845



cukilali55 2017-12-26 18:51 |  #1844
Lassan elfogynak a maradékok
Fogyásnak indolnak a pocakok
Talán kis pálinka még maradt
Azzal köszöntök Istvánokat, Jánosokat!
Boldogságos névnapot kívánok
Soha ne ürüljön ki a kamrátok!

Squierlaci 2017-12-23 20:34 |  #1843
Ebben az esetben megbocsátható, ha rétegelt.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1841)

FGGYZ 2017-12-23 18:48 |  #1842
Boldog ünnepeket Lali bátya! Inkább egy gold top-ba harapnék bele mint egy békacombba!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1841)

cukilali55 2017-12-23 18:44 |  #1841
Boldogságos karácsonyt kívánok!





A képen egy csokitorta is látható.......

cukilali55 2017-12-23 18:30 |  #1840
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1839)

istvanp 2017-12-23 17:13 |  #1839
Ha szeretné a témát, gitár alakú lenne a rántotthús is.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1835)

cukilali55 2017-12-23 15:45 |  #1838
Sajátos.Nem állítom, hogy kisebb mennyiségben, de erős paprika nélkül nem próbáljuk ki.Nagyon ritkán teszek a húslevesbe, gulyásba, halászlébe, mert szeretem élvezni az ízeket!Lángoló pofával viszont szerintem lehetetlen.
Válasz 'arion' hozzászólására (#1828)

cukilali55 2017-12-23 15:42 |  #1837
Annyit tennék hozzá, hogy a felsorolt növényeket(karfiol, karalábé, brokkoli) csak ebben a levesben vagyok hajlandó elfogyasztani.
Esetleg szárított gomba is mehet hozzá.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1833)

cukilali55 2017-12-23 15:40 |  #1836

Minek iszik aki nem bírja?
Válasz 'ewr' hozzászólására (#1834)

cukilali55 2017-12-23 15:38 |  #1835
Jónás Tomiéknál már tegnapelőtt készült. Van is fénykép róla a rovatában.
Egyébként gratuláció a mamához! Mert mi lenne, ha szeretné is a témát?
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1832)

ewr 2017-12-23 15:37 |  #1834
Ezek szerint már jobban..?
Válasz 'arion' hozzászólására (#1831)

cukilali55 2017-12-23 15:36 |  #1833
Mama féle ragu.(nálunk durván 10 liter készül)
Több féle hús, ízlés szerint, de a legfinomabb marhából.Só, bors, vegeta, pirosarany, paprika, paradicsom, egyenlőre ez fől a hússal.Három órát nagyjából.(felforrás után a tetejéről a habot leszedni!)
Külön edényben margarinom megpárolni az apróra vágott zöldséget, sárgarépát,egy kanál liszt, felengedjük egy kis leveslével, felforrás után aprított karfiol, karalábé, zeller, brokkoli.Borsót esetleg csak kis mennyiségű főzésnél, mert az hamar megromlik!
Betét:májgombóc!
Darált csirkemáj, apróra vágott pirított hagyma késhegynyi pirospaprikával, só, bors, Major Anna, egy kanál liszt, zsemlemorzsa, tojás, zöldség zöldje.Összekeverni, beleszaggatni, a felforralt(megfőtt) zöldséges lébe.Az elkészült levest leszűrés után hozzáönteni, a tetejére snidlinget aprítani.
Aki szeretné, erős paprikával ízesítheti.......

istvanp 2017-12-23 15:16 |  #1832
Anyjukom most süti a karácsonyi linzert, nevetve hozott be vagy tíz darab gitár formájút.
Pedig nem szereti a témát sem.

arion 2017-12-23 12:53 |  #1831
Talán ezt nem ismeri mindenki. Én a krumplisaláta alap páclevébe teszek jó néhány cseppet a Maggi-Würze feliratú, barna fűszerkeverékből. Szerintem az alap íze a lestyán és nem szereti mindenki, ezért óvatosan kell vele próbálkozni. Magyarhonban ritkán látom a polcokon, a labancnál van mindenhol. A krumli egyébként a hagyományos ecet, mustár, só, bors, cukor, nagyon apróra kockázott hagyma és az említett Maggi-Würze alaplében pihen 24 órán keresztül. Azután leöntöm róla a levet és jön rá a bőséges majonnéz öntet. A tetejére friss petrezselyem kerül és köretnek néhány szelet frissen főtt füstölt tarja. Plusz töltött tojás és majonézes kukoricasaláta. Ezt szoktuk 24-én vacsorára fogyasztani. ( A leöntött fűszeres alaplevet természetesen kis üvegkancsóban behűtöm, egy fárasztó este utáni reggelen csodálatosan jól tud esni, miközben az első pisilés után visszabotorkál az ember a vackára. :) )

billygibbons 2017-12-23 08:19 |  #1830
Baromfi udvarról jut eszembe, nekünk kb. egy éve nincs, és baromira hiányzik. Nem is a hús végett, hanem a tojás miatt! Olyan ára van, hogy......a lényeg, hogy jövőre remélem lesz, csak a kerítést megcsináljuk, mert sajna róka koma napi szinten elvisz egyet.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1824)

billygibbons 2017-12-23 08:16 |  #1829
Nem egy szokványos, de biztos finom volt.
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1819)

arion 2017-12-22 23:49 |  #1828
Ha már volt, akkor bocsánat az ismétlésért:
-1-1 kg füstölt csülköt és füstölt oldalast előfőzök fél puhára ( a főzőléből lesz majd másnap a lencseleves )
-rengeteg, zsíron aranybarnára párolt hagymára ráteszem, pirospaprika, hagyományos pörköltként kezelem
-erre jön az első réteg savanyú káposzta. A Füleséktől veszem a Nagycsarnokban. Tökéletesre érlelt, nem túl savanyú, zamatos, kis édeskéje is van, ezt nem kell kimosni. ( De ha csak nagyon savanyú káposzta van, annak a felét ki szoktam mosni.)
-jön az első 20 töltelék. ( 1kg dagadó-1kg lapocka darálva a Petró hentestől - Moszkva tér, kevés majoranna, nagyon kevés só, mert alulról a füstölt részlegből és a káposztából elég fog kioldódni. Bors, pirospaprika, nagyon apróra kockázott hagyma, fokhagyma, tojás. Összegyúrva és 8-10 dkg-os adagokban az egyszer leöblített fél káposztalevelekbe töltve.)
-a következő réteg a 4-5 cm-es darabokra vágott füstölt kolbász. Először a nem csípős fajta.
- Ismét aprókáposzta jön.
- Majd a következő 20 töltelék
- Most jön a csípős kolbász réteg
- végül a maradék apró káposztával zárjuk a fazekat, ennek a tetejére néhány babérlevelet szoktam tenni és egy-két cső erős csöves paprikát - már csak a látvány miatt is
- nagyon kis hőfokon - kerámia lapos tűzhely 2-3-as fokozat - több órán át kell főzni.

Röviden ennyi. Neve:töltött káposzta. Az idei már 3. órája fő, úgy tűnik, emberi fogyasztásra alkalmas lesz.

Squierlaci 2017-12-22 22:16 |  #1827
Kapuvár, a "nyolcvanas évek hőseinek" zarándokhely volt:)
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1821)

Squierlaci 2017-12-22 22:06 |  #1826
Felénk csak úgy hívják, hogy csirkeleves inekció...
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1825)

Squierlaci 2017-12-22 22:04 |  #1825



cukilali55 2017-12-22 21:57 |  #1824
Tiszafőldvár, Bástya étterem.Bő tíz éve, ha Martfű környékén jártunk, ki nem hagytuk volna.
Tavaly, de még az azt megelőző években is sikerült az Alföldről hozatnom libát, kacsát.Pucolva, benne a máj, szív, zúza.Házi, vicces ár, még a kacsa is hat kiló felett.Csak a máj került volna boltban annyiba.Régen sok üzletet összehoztam egy kecskeméti szerszám nagykereskedőnek.Ő havi szinten jött erre.A piacon vetettem vele fiatal házi tyúkot (Újházi tyúkhúsleves)és kakast.
Most, hogy így beszélünk róla, lehet csinálnom kell egy baromfi udvart?
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1822)

cukilali55 2017-12-22 21:47 |  #1823
Ma már nem, de a napokban egy raguleves receptet megosztok.Mi például akár a rakott krumpli, akár a rakott káposzta tetejét még "megszórjuk" felaprított füstölt szalonnával, és rápirítjuk.
Még a rakott krumplihoz annyi, hogy főként nyári turista a felvágott, és egy kisebb adag házi füstölt kolbi is megy bele.Megnézem majd a mama brassói apró pecsenye receptjét is.Itt valami fűszer a "titok".Sült krumplival meg tudnék szakadni bele.....
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1820)

istvanp 2017-12-22 21:44 |  #1822
Csorog a nyálam.
Én az ország ellenkező felén lakom, erre inkább a szegényesebb ételeket lehetett még étteremben is kapni, ráadásul nevezetes helyeket sorolni sem tudnák, pláne olyat ahol finomakat ettünk.

cukilali55 2017-12-22 21:40 |  #1821
"Fénykoromban" Balfon a Kastély étteremben(gyógyfürdő) mikor bécsi borjút rendeltem, velőrózsa volt hozzá a "savanyúságom".......
Fertőszéplak Polgármester étterem, egészben sütött csülök pirított hagymával.Kapuvár, valamikori Sólymosi, rábaréti birkapaprikás.Levesek közt a marha erőleves óriás velőscsont, pirított kenyér.......Szintén Kapuvár Locs-pocs étterem(strand) lecsós, velős csülök.Nem tudom főzik e még valahol.Böllérmájat is csak egy helyen ettünk.Herceghalomban kötelező megállása volt a teherautóknak.Bőséges adagok, házias ízek.Olyan vesevelő, hogy most is összefut a nyál a számba.
Na jó, nem nosztalgiázok tovább.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1818)

istvanp 2017-12-22 21:38 |  #1820
A töltöttkacsádat párszor már megcsináltuk, ízlik is mindenkinek, ezért is várom a folytatást. Hátha bejön valamelyik recept.
Tegnap vettünk egy patakitálat, megy egy agyag fazekat. Ma a fazekat próbáltuk ki, zöldséges csirkeragu készült, holnap valamit a patakitálban kéne sütni, de annyi a recept, hogy már a válogatástól is eltelek.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1818)

istvanp 2017-12-22 21:30 |  #1819
Egyáltalán nem, omlós, puha pörköltet ettünk. Pulyka szerű, de más az íze.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1816)

cukilali55 2017-12-22 21:29 |  #1818
Azért írtam, hogy kell egy rahedli.Cápa húsra nem vágyom, ahogy sem rákra, sem osztrigára, sem csigabigára nincs gusztusom.Van egy szakács barátom, már az édesapja híres vendéglátós volt, mondtam neki, szeretném kipróbálni a homárt.Azt mondta, maradj egy igazi bécsi borjúnál....
Amikor nem jönnek hétvégén a gyerekek, mi sem rántott húst készítünk.Töltött káposztát meg nem kell havonta főzni, és akkor biztosan nem futsz világgá szent este.
Biztosan van olyan étterem, ahol remek strucc pörköltet főznek, de maradok egy fasza zsíros, kapirgálós kakas pörköltnél nokedlival, forrázott uborkával.Ahogy a tojásos nokedliból is megszakadnék fejes káposztával.
A töltött káposztát három elég nagy edényben készíti a mama, amiből kettő eltávozik velük.A töltött kacsa fogy ünnepi ebédként.Nekem meg a halászlé.
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1814)

billygibbons 2017-12-22 21:25 |  #1817
Most tényleg dömping van, az ember azt sem tudja, mihez kapjon. Éppen azt beszéltük itthon, hogyha meg nem főznénk ennyit és sütnénk, akkor meg az volna a bajunk.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1815)

billygibbons 2017-12-22 21:23 |  #1816
Milyen volt a strucc, mármint állagra? Nem volt túl "erős", vagyis rágós?
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1814)

cukilali55 2017-12-22 21:20 |  #1815

No, amikor véget ér a süti "undor"elkészítjük.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1813)

istvanp 2017-12-22 21:04 |  #1814
Megeszünk mi mindent, csak hús legyen. Egy Vadász nevű helyen ettünk rántott békacombot, jó volt, csak aprók. Nemrég az egyik hiperben lehetett kapni cápa sztéket, az is jó.
De leginkább a strucc ízlett.
Töltöttkáposztával, meg rántotthússal már ki lehet kergetni a világból.

billygibbons 2017-12-22 20:24 |  #1813
Lalikám, akkor eleget teszek a felkérésnek!
Fűzök hozzá egy kis sztorit is: Napokban pont eszembe jutott így az ünnepek közeledtével, hogy régen nagyanyám (aki sajnos már nincs közöttünk), mindig sütött püspökkenyeret, gyerekkoromban nagyon oda voltam érte emlékeim szerint. Édesanyám azonban nem szokott készíteni. Elkezdtem a neten nézegetni a recepteket, de annyira felidegesítettem magamat, mert az összes leírásból azt szűrtem le, hogy az eredmény már az összetevőkből következtetve sem lenne olyan, mint amilyet szeretnék, nem túl konvencionális. (jó, eleve nem lehet olyan, mert azért az idősek tudását elismerem, és nem vagyok gyakorlott háziasszony, csak szeretek sürögni a konyhában ) Szerencsére azonban megtaláltam nagyi receptgyűjteményét, és a sok sárga lap között - mint a Szent Grál fényárban - előkerült a recept, ami a következő volt:
Hozzávalók: - 6 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- késhegynyi szóda-bikarbóna
- 1 sütőpor
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vágott dió
- citrom reszelt héja
- torta dara
- zselés csoki
- sütőmargarin
6 tojás sárgáját fel kell verni habosra a porcukorral, majd azt összekeverjük a liszttel,szóda-bikarbónával, sütőporral, mazsolával, vágott dióval,citrom reszelt héjával, torta darával, apróra vágott csokis zselével. Ha mindez megvan, a 6 tojás fehérjét habosra verjük, és összekeverjük a felsoroltakkal. A leírtak alapján 2 őzgerincformába bele kell férnie, így a formákat sütőmargarinnal kikenjük, és beleöntjük a "tésztát". A sütésről már nem találtam infót. A zselé helyett én kandírozott gyümölcsöt tervezek beletenni.
Érdekes, mert én még valamiért olyasmire is emlékszem, hogy mindig vette nagyi a Sport szeletet, mert azt is belevágta, de a fene tudja, hogy volt ez.....na, mindegy, megpróbálom, remélem, jól fog sikerülni!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1812)

cukilali55 2017-12-22 14:05 |  #1812
Azt gondolom, már mások is megoszthatnák kedvenc ételük elkészítési módját.Még ha az rántott békacomb is.Ezt Istvánnak nem ajánlom, mert egyáltalán nem nagy húsdarabokból áll.Kell belőle egy rahedli, de állítom fenséges.Most, hogy eszembe jutott, utána is nézek a beszerzési forrásának.Jövő karácsonyra simán lehet szerezni, ha az ára nem arany.
Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1809)

cukilali55 2017-12-22 14:01 |  #1811
Az elefántot én is az udvaron szoktam sütni.Ja, nem.
Nálunk a megszokott "ünnepi" vacsora lesz.Töltött kacsa, melynek receptjét már többször megosztottam.Szintén töltött, de káposzta.Azt hiszem erről is írtam már.Halászlé.Sima egyszerű pontyból.És mi nem tésztával falatozzuk.Pár évtizede, még édesanyámnál szentestére elkészült a kocsonya is.Egy főzeten már túl vagyunk, novemberben alkotott a mama egy húsz tányéros adagot......
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1810)

istvanp 2017-12-22 13:30 |  #1810
Már vártam, hogy beinduljon a topik, ötletek kellenek az ünnepi kajákhoz.
Sajnos ilyen pizzát nem kíván a család. Annyit mondtak, hogy finom, nagy húsok kellenek. Elefánt meg nem fér a sütőbe.

billygibbons 2017-12-22 13:14 |  #1809
Úgy látom, ehhez se lesz szükség Bilagitra.
Jó étvágyat hozzá, kedves Lali bátyám!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1807)

cukilali55 2017-12-22 12:56 |  #1808



cukilali55 2017-12-22 12:53 |  #1807
Hazai pizza




cukilali55 2017-12-22 12:51 |  #1806



cukilali55 2017-10-15 16:01 |  #1805
Maradok a kövesztettnél!
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1804)

cukilali55 2017-10-15 11:27 |  #1804

Mai ebédünk második fogása......
Hogy milyen lesz, még nem tudom, majd beszámolok.Ajándékba kaptuk a gragnano tésztákat, gondoltam az olaszoknak sincs baja tőle.....

cukilali55 2017-10-12 20:46 |  #1803
Szívünk mélyén mind azok vagyunk.
Valamint maradjunk hűek a rovat címéhez is, és sztárrá vált kollégáknak pár tipp az öltözői teljesítőképesség fokozásához.....
Válasz 'FGGYZ' hozzászólására (#1802)

FGGYZ 2017-10-12 16:22 |  #1802
Nálunk szoknyapecér van, az már inkább nőcsábász.
Válasz 'cukilali55' hozzászólására (#1801)

cukilali55 2017-10-12 16:12 |  #1801
Felénk a kurvapecér elnevezés dívik.....Magyarosan, kurvahajcsár.Valahogy nem tűnik nőcsábásznak.
Viszont, a sampipit én is imádon, legyen az erdőszéli, kerti, vagy mesterséges körülmények közt termesztett.Már a Queen is megénekelte:

Válasz 'billygibbons' hozzászólására (#1800)

billygibbons 2017-10-12 14:46 |  #1800
Jó kérdés, nem tudom.
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1798)

billygibbons 2017-10-12 07:56 |  #1799
Nálunk a champignon vagy csiperke elnevezése a pecérke.
Válasz 'istvanp' hozzászólására (#1798)

istvanp 2017-10-11 20:43 |  #1798
A pecér a nőcsábász szinonímája?

billygibbons 2017-10-11 13:56 |  #1797
Érdekes egyébként ez a nagy mennyiség. Én ugye még 30 sem vagyok, de emlékszem, hogy gyerekkoromban, úgy kb 20 éve sokkal jobban lehetett találni. (főleg harmatgombát, abból nagyon keveset látok már) Falun élek, de sajnos eltűnt sok legelő, ugye anno rengeteg jószág volt,manapság pedig nincs, így gombát is jobban találtunk. Egyszer az egyik erdő szélén rengeteg pecért találtunk, emlékszem, hogy a szatyor kevés volt, még a pólómat is levettem, hogy haza tudjuk vinni, annyi volt, életembe nem láttam még ilyen mennyiséget.
Válasz 'Squierlaci' hozzászólására (#1794)



Témák


 
VÁSÁRLÁSI INFO

A HANGMESTER.HU oldalain található anyagok a HANGMESTER-Online Kft. írásbeli engedélye nélkül nem használhatók fel!

HANGMESTER.HU Ügyfélszolgálat: hangmester@hangmester.hu
© Copyright 2003-2020 HANGMESTER.HU .:. Minden jog fenntartva.
. : A tévedés és az árváltoztatás jogát fenntartjuk! . :
A weboldalon feltüntetett árak csak internetes megrendelés esetén érvényesek.

HANGMESTER.HU | 1082 BP., BAROSS UTCA 77. - hangmester@hangmester.hu

Hangszer.lap.hu | Gitar.lap.hu | Szintetizator.lap.hu